Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Román Opera

Román Opera

Románia, Bukarest

A Román Opera építését 1953-ban fejezték be, 1200 néző befogadására alkalmas nézőtérrel várja a stílusra fogékony közönséget.

Tovább olvasom

Botanikus kert

Botanikus kert

Románia, Bukarest

A bukaresti Botanikus kertet Cuza fejedelem alapította 1860-ban. A munkálatok megkezdéséhez 100 dukátot adott.

Tovább olvasom

Studio Martin

Studio Martin

Románia, Bukarest

A Studio Martin Bukarest egyik legjobb éjszakai klubja, amely péntek és szombat esténként várja a szórakozni vágyó fiatalokat.

Tovább olvasom

Győzelem útja

Győzelem útja

Románia, Bukarest

A bukaresti Győzelem útja (Calea Victoriei) a város leggazdagabb történelmi múltú útja.

Tovább olvasom

Bukaresti Várostörténeti Múzeum

Bukaresti Várostörténeti Múzeum

Románia, Bukarest

A múzeum gazdag archeológiai és dokumentumanyaga 14 teremben mutatja be a város múltját és fejlődését.

Tovább olvasom

Milyen város Bukarest?

Románia fővárosa, Bukarest magán viseli a román nép történelmi és társadalmi fejlődésének ismertető jegyeit. Múlt és jelen találkozik a gyorsan változó városképben.

Bukarest világvárosi jellegét szűk, keskeny, kanyargós utcák keleties hangulata tarkítja, és érdekes ellentét figyelhető meg a régi építészeti hagyomány, a faerkélyes, faragással díszített volt bojár-paloták, és az új kor modern városépítészeti stílusa között. A régi és új középületek mellett Bukarestben száznál is több templomot találunk, néhányat érdemes megnézni.

A román főváros soha nem volt kőrengeteg. Parkok, közkertek, fasorok, virágos sétányok sokasága vidítja a szemet és vonzza a látogatókat.

A területen talált leletek tanúsága szerint Bukarest környéke már az őskorban lakott volt. A jelenlegi területen lévő régi településekről vallanak a neolitikus korszakból, a bronzkorszakból, a vaskorszakból és a népvándorlás idejéből származó leletek.

Egyes feltevések szerint Bukarestet egy Bucur nevű pásztor alapította, és 1390-ben templomot emeltetett a bukaresti Radu Vodă-kolostor közelében. A kutatások azonban bebizonyították, hogy ennek tudományos alapja nincs, a város eredeti központja a Curtea Veche környékén lehetett.

A XVI. században a város jelentős gazdasági és politikai fejlődésnek indult, és hamarosan a Havasalföld első városa lett. A XVI. századi törökök elleni harcok súlyos áldozatokat követeltek Bukaresttől. Amikor a törökök sietve visszavonultak, szátrombolták Radu Vodă magaslaton emelt erődítményt, és elpusztították a várost. Ennek ellenére azonban Bukarest minden irányban terjeszkedni kezdett, és a XVII. század közepére ismét a Havasalföld legelső és legjelentősebb városa lett.

Az első és második világháborút követően nagy társadalm összefogással kezdték meg a város újjáépítését, a helyiek éjjel-nappal dolgoztak.

1956 végén a román a diákok kommunizmus-ellenes megmozdulásokat szerveztek, de a katonaság leverte és megtorolta az akciót. 
1989 decemberében a forradalom söpört végig Románián, és a bukarestiek megdöntötték Ceaușescu diktatúráját. Az akkor kezdődött folyamatos változás és fejlődés napjainkban is nyomonkövethető.

Bukarest Galériák

Antim-templom
Bukarest, Románia Látnivalók
Domenii Plaza Hotel****
Bukarest, Románia Szállás
Csorbaleves
Bukarest, Románia Vendéglátás
Sun Plaza
Bukarest, Románia Vásárlás
Cotroceni-palota és múzeum
Bukarest, Románia Szabadidő
Club Bamboo
Bukarest, Románia Szórakozás

Isztria

Isztria

Montenegró

Montenegró