Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Lucaci-templom

Lucaci-templom

Románia, Bukarest

Az eredetileg fából készült templomot egy Lucaci nevű gazdag földbirtokos építtette.

Tovább olvasom

Antim-templom

Antim-templom

Románia, Bukarest

Az Antim-templom legértékesebb kincse az ikongyűjtemény. Érdemes megnézni.

Tovább olvasom

Nemzeti Művészeti Múzeum

Nemzeti Művészeti Múzeum

Románia, Bukarest

A Nemzeti Művészeti Múzeum Bukarest egyik legértékesebb gyűjteménye.

Tovább olvasom

Bucur-templom

Bucur-templom

Románia, Bukarest

A Bucur-templom eredetileg a Radu Vodă-kolostorkomplexumhoz tartozott, a kolostor temetőkápolnája volt.

Tovább olvasom

Falumúzeum

Falumúzeum

Románia, Bukarest

A bukaresti Falumúzeum a világszerte egyedülálló, 10 hektárnyi területen 64 csoportban 297 épületet tekinthetünk meg.

Tovább olvasom

Milyen város Bukarest?

Románia fővárosa, Bukarest magán viseli a román nép történelmi és társadalmi fejlődésének ismertető jegyeit. Múlt és jelen találkozik a gyorsan változó városképben.

Bukarest világvárosi jellegét szűk, keskeny, kanyargós utcák keleties hangulata tarkítja, és érdekes ellentét figyelhető meg a régi építészeti hagyomány, a faerkélyes, faragással díszített volt bojár-paloták, és az új kor modern városépítészeti stílusa között. A régi és új középületek mellett Bukarestben száznál is több templomot találunk, néhányat érdemes megnézni.

A román főváros soha nem volt kőrengeteg. Parkok, közkertek, fasorok, virágos sétányok sokasága vidítja a szemet és vonzza a látogatókat.

A területen talált leletek tanúsága szerint Bukarest környéke már az őskorban lakott volt. A jelenlegi területen lévő régi településekről vallanak a neolitikus korszakból, a bronzkorszakból, a vaskorszakból és a népvándorlás idejéből származó leletek.

Egyes feltevések szerint Bukarestet egy Bucur nevű pásztor alapította, és 1390-ben templomot emeltetett a bukaresti Radu Vodă-kolostor közelében. A kutatások azonban bebizonyították, hogy ennek tudományos alapja nincs, a város eredeti központja a Curtea Veche környékén lehetett.

A XVI. században a város jelentős gazdasági és politikai fejlődésnek indult, és hamarosan a Havasalföld első városa lett. A XVI. századi törökök elleni harcok súlyos áldozatokat követeltek Bukaresttől. Amikor a törökök sietve visszavonultak, szátrombolták Radu Vodă magaslaton emelt erődítményt, és elpusztították a várost. Ennek ellenére azonban Bukarest minden irányban terjeszkedni kezdett, és a XVII. század közepére ismét a Havasalföld legelső és legjelentősebb városa lett.

Az első és második világháborút követően nagy társadalm összefogással kezdték meg a város újjáépítését, a helyiek éjjel-nappal dolgoztak.

1956 végén a román a diákok kommunizmus-ellenes megmozdulásokat szerveztek, de a katonaság leverte és megtorolta az akciót. 
1989 decemberében a forradalom söpört végig Románián, és a bukarestiek megdöntötték Ceaușescu diktatúráját. Az akkor kezdődött folyamatos változás és fejlődés napjainkban is nyomonkövethető.

Bukarest Galériák

Antim-templom
Bukarest, Románia Látnivalók
Domenii Plaza Hotel****
Bukarest, Románia Szállás
Csorbaleves
Bukarest, Románia Vendéglátás
Sun Plaza
Bukarest, Románia Vásárlás
Cotroceni-palota és múzeum
Bukarest, Románia Szabadidő
Club Bamboo
Bukarest, Románia Szórakozás

Zürich

Zürich

Rotterdam

Rotterdam