Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Bukarest

Bukarest közlekedés

Bukarest, Románia, Közlekedés

Közlekedés

Bukarest, Románia, Közlekedés

Légi közlekedés
Budapestről Bukarestbe 50 perc alatt érhetünk repülővel. A járatok az Aeroporturi Bucuresti repülőtérre érkeznek. 

Tömegközlekedés

Vonat
Bukarestbe Budapestről indulva vonattal is eljuthatunk. A román vasúttársaság a nagyvárosok és a legtöbb román város között is üzemeltet vasútvonalakat.

Metró
Bukarestben a legegyszerűbben és leggyorsabban metróval közlekedhetünk. A négy metróvonal szinte az egész várost lefedi, és megbízhatóak is. Rendszeresen járnak és kiszámíthatóak a járatok. Jegyeket a metróállomásokon vásárolhatunk, 2 ill. 10 alkalmas kötegekben.

Villamos, troli
A felszíni közlekedési eszközök Bukarestben lassúak, így a villamos és a troli is. A járatok lefedik az egész várost. Jegyeket trafikokban vagy automatából vásárolhatunk.

Busz
A bukaresti buszközlekedés elsőre igencsak zavarosnak tűnhet. Sok a járat, a buszok modernek és kényelmesek, viszont a tömeg és a nagy forgalom miatt a járatok néha lassúak. Vásároljunk kártyát, töltsük fel kreditekkel, ezt elég utazáskor érvényesíteni.

Taxi
Számos taxis cég üzemel a városban. Utazás előtt mindig egyezzünk meg a sofőrrel a viteldíjról.

Autó
Ha autóval érkezünk Romániába ügyeljünk arra, hogy az utak használatáért díjat kell fizetni. Ezt a határt átlépve érdemes azonnal megvenni. Az 1 hetes matrica 3 €, a 30 napos 7 €. AZ útviszonyok nem tökéletesek, de a forgalmas utakat folyamatosan újítják és karbantartják.

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!