Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Parlament

Románia, Bukarest, Látnivalók

Parlament

Bukarest, Románia, Látnivalók
  • Cím: Strada Izvor 2-4, București 050563, Románia
  • Telefon: 40 21 316 0300

A Román Parlament (Palatul Parlamentului) a világ második legnagyobb épülete, egy őrült elme szüleménye. A Pentagon méreteivel vetekszik. A 340.000 m² alapterületű parlamentben ülésezik a Szenátus, a Képviselőház és az Alkotmánybíróság is.

Az óriási méretű palotát a Ceauşescu rezsim ideje alatt tervezték és építése 1984-ben kezdődött. Bár befejezni nem tudták, méretei lenyűgözőek. Ceauşescu a Köztársaság Házának, az emberek a Nép Házának hívták, valójában Ceauşescu magának építtette.

A Parlamentben 1100 szoba, 2 földalatti garázs és 12 emelet van, a falai helyenként az 1,4 méteres vastagságot is elérik. Építésén 20 000 munkás dolgozott.

Az építkezés során 19 ortodox templomot, 6 zsinagógát és 3 protestáns templomot egyszerűen leromboltak, mert a diktátor a történelmi városrészbe álmodta meg az épületet. 

Mivel a diktátor betegesen rettegett a személye ellen irányuló támadásoktól ezért a palota tele van folyosókkal, titkos átjárókkal és szobákkal. Mivel a titkosszolgálat is itt dolgozik, ezért minden részlet ma sem ismert.

Napjainkban a hivatalokon kívül a román kommunista múltról szóló tárlat és Románia Kortárs Képzőművészeti Múzeuma is az épületben kapott helyet. Az üresen maradt helyiségeket konferenciákkal igyekeznek hasznosítani. A Román Parlament épülete csoportokban látogatható, meg lehet nézni belülről is.

Kinek ajánljuk: Mindenki számára érdekes lehet.


Parlament
Bukarest, Románia
Copyright: The Revolution   Forrás: flickr

Bukaresti Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!